0770 591 389 Luni - Vineri: 8:00 am - 9:00 pm Str. Rosiorilor, Nr. 124, Brăila, România
0770 591 389 Luni - Vineri: 8:00 am - 9:00 pm Str. Rosiorilor, Nr. 124, Brăila, România

Kinesiotaping

Introducere

Tehnica bandajării neuromusculare a fost dezvoltată de Dr. Kenzo Kase în anii ’70 pentru a completa metodele de tratament disponibile în acea perioadă. Metoda a avut ca obiectiv principal accentuarea procesului natural de vindecare și prelungirea efectelor tratamentului chiar și după ce pacientul părăsea clinica.

Datorita formării sale de chiropractor, abilității native de a intui durerea pacienților și a minții sale creative, a fost creată metoda bandajării neuromusculare.

În urma dezvoltării și rafinării metodei, la sfârșitul anilor ’70, această inovație a atras atenția comunității medicale, în vederea observării rezulatelor obținute in urma tratamentului. Astfel, Dr. Kase a conștientizat nevoia de a dezvolta o comunitate de practicieni pe care să o extindă la nivel global.

Proprietățile benzilor neuromusculare

Elasticitatea benzii este similară cu cea a pielii umane (130%-140%). Având o căptuşeală sub forma de valuri, din adeziv acrilic, hipoalergic, banda reduce riscul aparitiei iritatiilor si permite pielii sa respire.

Banda poate fi aplicata la toate categoriile de pacienţi (copii 0+ ani, adulţi, vârstnici), chiar şi pentru perioade îndelungate (3-7 sau chiar 9 zile), fără nici o problemă.

Stratul adeziv este încălzit la temperatura corpului şi se va lipi mai sigur pe măsură ce temperatura benzii ajunge la temperatura corpului.

Efectele bandajării neuro-musculare

1.  Ameliorarea durerii

2.  Îmbunătăţirea funcţiei musculare prin reglarea tonusului muscular

3.  Susţinerea funcţiei articulare

– Stimulare neuromusculară proprioceptivă

– Influenţarea poziţiei articulaţiilor

– Influenţarea direcţiei mişcării

– Creşterea stabilităţii

4.  Neutralizarea congestiei circulaţiei sanguine şi drenajului limfatic

5.  Influenţarea neuroreflectorilor