0770 591 389 Luni - Vineri: 8:00 am - 9:00 pm Str. Rosiorilor, Nr. 124, Brăila, România
0770 591 389 Luni - Vineri: 8:00 am - 9:00 pm Str. Rosiorilor, Nr. 124, Brăila, România

Profesii și dureri de spate

Fiecare profesie presupune un anumit tip de efort și anumite poziții de lucru ce trebuie adoptate pentru a efectua anumite sarcini. Pe termen lung, însă, coloana vertebrală are de suferit dacă nu prevenim efectele compensărilor musculare care se produc în mod inevitabil.

Manipulatori de marfă

Această profesie presupune un efort fizic susținut pentru a împinge sau a ridica greutăți mari. De cele mai multe ori, durerile apar în momentul în care se utilizează în mod aproape exclusiv forța musculaturii spatelui, iar în cazuri grave se produc hernii de disc . Un alt factor favorizant, îl reprezintă ridicările în torsiune. Pentru a evita astfel de probleme, se recomandă ridicarea greutăților prin utilizarea predominantă a musculaturii picioarelor.

Munca în fabrică

Prin menținerea posturilor incomode și efectuarea mișcărilor repetitive timp de 6-8 ore/zi, musculatura spatelui și a gâtului este în permanență contractată iar coloana vertebrală își reduce treptat mobilitarea. Odată cu reducerea flexibilității coloanei vertebrale, se produce o tasare la nivelul discurilor intervertebrale, inevitabil apărând durerea.

Mecanic auto

Munca de mecanic presupune miscari de torsiune, lucrat în poziție aplecată sau arcuirea coloanei pentru o perioadă îndelungată de timp. Toate aceste tipuri de mișcări produc o solicitare suplimentară a coloanei vertebrale.

Dentist

În această profesie, predomină durerile lombare și cervicale produse în urma menținerii îndelungate a posturilor incorecte și anteriorizării gâtului. Pe termen lung, aceste posturi de lucru, pot produce parestezii la nivel brahial, inflamarea nervului sciatic sau chiar hernii de disc.

Muncitor pe șantier

Manipularea greutăților, stresul repetitiv la nivelul spatelui și pozițiile incomode de lucru, contribuie la inflamarea musculaturii spatelui , reducerea mobilității coloanei vertebrale și la dureri cronice.

Munca de birou

În acest caz, sedentarismul, menținerea îndelungată a posturiilor incorecte, lucratul la PC își pun amprenta asupra sănătății coloanei vertebrale. Adesea, persoanele care petrec mult timp la birou, remarcă anteriorizarea capului, ducerea umerilor spre înainte și dureri în zona lombară, care de multe ori se resimte și de-a lungul coapsei.

Asistente Medicale

Mutatul pacienților, a echipamentului medical greu, posturile incordate menținute în sala de operații reprezintă principalele cauze ale problemelor de la nivelul coloanei vertebrale. Pe lângă acești factori, se adaugă și starea predominantă de alertă și concentrare.

Șofer profesionist

La nivel global, este considerată una dintre cele mai periculoase profesii pentru spate și gât. Pe lângă menținerea unei poziții relativ inerte a spatelui pe durata statului la volan, șoferii se confruntă și cu șocurile transmise indirect în coloana vertebrală din cauza suspensiilor rigide de la unele automobile sau a denivelărilor întâlnite pe traseu.

Profesii și dureri de spate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *