0770 591 389 Luni - Vineri: 8:00 am - 9:00 pm Str. Rosiorilor, Nr. 124, Brăila, România
0770 591 389 Luni - Vineri: 8:00 am - 9:00 pm Str. Rosiorilor, Nr. 124, Brăila, România

TERAPIA YUMEIHO®

YUMEIHO® este o metodă terapeutică bazată pe acțiuni manuale efectuate asupra întregului corp uman în vederea păstrării sau ameliorării stării de sănătate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectuează asupra întregului corp al pacientului.
Este cunoscută și sub denumirea de “Metodă de îndreptare a coxalelor, masaj și presopunctură” sau “Masaj special Oriental Saionji”, însă denumirea originală este TERAPIA YUMEIHO®.
TERAPIA YUMEIHO® constă în aplicarea metodică a unui ansamblu complex de procedee manuale și exerciții fizice în scopul restabilirii echilibrului funcțional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gamă variată de tulburări care pot genera atât îmbolnăviri acute cât și suferințe cronice.
Deși este o metodă concepută pentru a fi aplicată preponderent în scop preventiv se numește totuși terapie Yumeiho deoarece țelul principal al acesteia este tratarea sau diminuarea cauzelor tulburărilor funcționale care, în timp, pot genera suferințe cronice. De asemenea Terapia Yumeiho poate fi aplicată și în scopul prevenirii sau încetinirii evoluției suferințelor deja prezente.
Procedeele terapeutice manuale, aplicate în scop profilactic sau corectiv în cadrul terapiei Yumeiho, constau în: tehnici de manipulare osteo-articulare și gimnastică mio-articulară pasivă; procedee de puncto-terapie (în principiu similare celor utilizate în presopunctură și reflexoterapie); tehnici și procedee speciale de masaj; elemente de stretching (întinderi, elongații); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului și staticii; exerciții de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.
Exercițiile fizice practicate în cadrul terapiei yumeiho constau în: gimnastica specială numită YUMEIHO TAISO, însoțită de tehnici de respirație, metode de relaxare, etc.

Text preluat de pe site-ul http://sry.ro